5 Mart 2012 Pazartesi

YÖN-ET



“Liderlik denk getirmektir.”
Generation Y’a –neden olmasın kuşağı - liderlik ve yöneticilik vasfı kazandırmak için düzenlenen bir organizasyonun içinden Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un ağzından dökülen kelimeler bunlar.

Unutmak istediğimiz o devasa korkuyu bir kez daha hatırlattı Bekir Coşkun. İlerlediği rotada Türkiye Cumhuriyeti, pusulasız bir Kristof Kolomb’un Amerika’yı yeniden keşfetmesini beklemek kadar sahipsiz bir durumda. Gençliğin, yani bizim arayışımız, arzumuz, temennimiz, liderlik ruhuna sahip bir jenerasyon olarak dimdik ayakta durabilmek.

Dedeman Otel’de, Akay yokuşunu hemen çıkınca, bizim oralarda ama bizim ötemizde bir yerde yani, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından bu sene 7. kez düzenlendi Yönet – Liderlik ve Yöneticilik Kampı.


Orada büyük adamlar nasıl büyük adam olduklarını anlattılar bize. Yolların yürümekle bitmeyeceğini ancak yolun sonuna varanların yürüyenler olduğunu gösterdiler, kariyerleriyle, başarı öyküleriyle, pozitif yaklaşımlarıyla, planlamalarıyla, stratejileriyle, takımlarıyla ve daha niceleriyle.
Nielsen, Unilever, Coca Cola, Schneider, Levi’s, IBM. Hepsinin bir yöneticisi var ancak bunu liderlik olarak ifade edebilir miyiz? Liderlik, bir şirketi yönetmenin ötesinde, insan yönetiminde, iş stratejilerinde, pazarlamada insan kaynaklarında dev bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Bunun ötesinde belki keman çalmayı, belki motorsiklete binmeyi, belki de yüzmeyi de öyle, yani kendini unutmamak. Arkadaşıyla, eşiyle, çocuklarıyla sosyal bir çevreye sahip olmayı gerektiriyor.
Ve en önemlisi, sosyal dünyanın sosyal medyayla bir tutulmaya başladığı bu dönemde, teknolojiyle, sosyal medyayla iç içe olmanın gerekliliğini gösteriyor. Twitter, Facebook, LinkedIn, Kariyer.net, Flickr ve reklamını yapma ihtiyacı duymadığım daha bir çok platformda. Konuşmacıların deyimiyle “Generation Y’a ulaşmanın yolu, onların diliyle konuşmaktan geçiyor.”
İşte bu vizyonu bize kazandırma uğraşı içerisinde olan bütün Yönet ekibine, bütün konuşmacılara içten teşekkürler. Zaman konusunda çıkan küçük aksilikler dışında kusursuz bir organizasyon düzenlediler.

Seneye görüşmek üzere, Yönet.
Youtube'da ayı vurmak üzerine yazacağım diğer yazıdan önce, bir örnekle başbaşa bırakıyorum sizi okurlarım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder