9 Ekim 2012 Salı

Startup Weekend 2012 Ankara


6 aylık Android geliştirme deneyimime, 2 günde bir 6 ay daha eklediğim ve sınırsız Starbucks kahvesi içtiğim bir organizasyondan bahsedeceğim sizlere.

Startup Weekend 2012 Ankara . Yani Viveka ve GEP Türkiye'nin desteğiyle, Tobb'un girişimcilere özel hazırladığı ve "Garaj" ismini verdiği yerde 54 saat süren ve bu seneki teması mobil olan bir geliştirme platformu.





Etkinliğin ilk günü, açılış konuşmaları ve fikirlerin oylanması.


Etkinliğin ilk gününde, 29 iş fikri sunuldu ve katılımcılar oylarıyla seçtikleri 14 fikir etrafında toplandılar. Kimileri kendi takımlarıyla beraber etkinliğe katıldılar, eksikleri olanlar ise takımlarına iş geliştirici, tasarımcı veya yazılımcı aldılar. Ben de bu aşamada en çok oyu alarak birinci seçilen fikre, Dereceli Gözler'e dahil oldum.


Grubumuza da ismini veren Dereceli Gözler, görme yetisi tamamen kaybolmamış ancak görme eksikliği yaşayan insanların dijital platformlarda yaşadıkları problemleri azaltmayı amaçlayan bir mobil uygulama. Oldukça ilgimi çekti ve beni takımına davet eden Harun Kör'ün teklifini hemen geri çevirmedim.

Ve Garaj'a geçiş..

Tobb Garaj, 54 saat boyuna evimiz oldu.Yatağımız ve duşumuz olmasa da..

Tasarım mentorumuz Erbil Sivaslıoğlu ve teşekkürlerin yetersiz kalacağı yazılım mentorumuz Çağrı Çetin'in destekleriyle, bu 54 saatlik maratonu 5 saat uyuyarak ve 49 saat Java kodu yazarak geçirdim. Starbucks'ın harika kahveleri,  sınrısız Redbull, Coca Cola, Tadım Pizza'nın sandeviçleri ve pizzaları ve Ruffles'ın cipsleri  bizi hayatta tutmada büyük rol aldılar.



Yazılım geliştirme sürecinin nasıl organize edilmesiyle ilgili, Java ile Android geliştirmekle ilgili ve sizlere ileriki yayınlarımda bahsedeceğim Eclipse ile kod debug edilmesine dair eşsiz bilgiler edindim.  54 saatin sonunda, elimizde eksikleri olsa da çalışan bir demo oldu. İşte demomuz:




Sunumlar ve girişimlerin jüri tarafından değerlendirilmesi

14 grup, iyisiyle kötüsüyle bir şeyler hazırladı. İstanbul'dan gelen jüriye yapılan sunumların ardından, jürilerin oylarıyla ilk 3'e giren fikirler belirlendi.

Birinci seçilen 2 girişim, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı oyunlarla çözmeyi amaçlayan Kitap Canavarı ve yolculuk eden gezginlere farklı gezi seçenekleri sunan Keyf-i Seyyah oldu. İkinciliği ise bir Bilkentli girişimi olan, insanlara yolculukları sırasında rehber bulmayı sağlayan Tounat ve hayatla ilgili konularda karar alırken başvurmak için eğlenceli bir olanak sunan Olasılıksız oldu.

Her ne kadar öğrenemesek de sanırım bizim fikrimiz de 5. ya da 6. sırayı aldı :)


Ve "O" 54 saat...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder